Elämää rennolla otteella. Olen runoilija,kirjoittaja ja käsityöläinen. Oman elämäni lifestyleä, tunteella ja pienellä budjetilla.

Gluteenittomat uunidonitsit



Päätinkin näin vapun kunniaksi  jakaa tämän viime vuotisen, tänään facebookin muistoista putkahtaneen donitsiohjeen tässä sinulle.
Tunnustan kuitenkin, etten enää yhtään muista, onko ohje alunperin jostakin kopioitu. mutta ( huuda HEP!, jos tää on sun ohje).

3 dl Viljatuotteen pullajauhoseosta (tämä on sokeriton ja vehnätön ja sisältää valmiikisi pshylliumin).
2 dl hirssijauhoa (käy myös esim. tattari)
1,5- 2 dl erytriolia (tai esim. kookossokeria)
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljajauhetta ( tai -sokeria, jos se passaa ruokavalioosi)
2 tl kaardemummaa
1/2 tl suolaa
2 dl kermaa/maitoa/kookoskermaa
1 dl öljyä/voisulaa
2 munaa
***********************
1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Yhdistä munat, neste, öljy (voisula) keskenään toiseen kulhoon.
3.Lisää neste-muna-öljyseos vähitellen jauhoihin, sekoittaen kokoajan, että taikinasta tulee tasainen.
4. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota kevyesti öljyllä voideltuun donitsivuokaan.
5. Paista 200 asteessa noin 5-6 min.
6. Irrota paistetut donitsit vuoasta jäähtymään.

Tästä määrästä tulee noin 18 donitsia.
*******************************
Voit myös kuorruttaa esim. sulatetulla tummalla suklaalla, johon kastat donitsit ja annat kuorrutteen kovettua jääkaapissa.
Tai tee päälle pikeeri.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti