Gluteenittomat uunidonitsit
Päätinkin näin vapun kunniaksi jakaa tämän viime vuotisen, tänään facebookin muistoista putkahtaneen donitsiohjeen tässä sinulle.
Tunnustan kuitenkin, etten enää yhtään muista, onko ohje alunperin jostakin kopioitu. mutta ( huuda HEP!, jos tää on sun ohje).
3 dl Viljatuotteen pullajauhoseosta (tämä on sokeriton ja vehnätön ja sisältää valmiikisi pshylliumin).
2 dl hirssijauhoa (käy myös esim. tattari)
1,5- 2 dl erytriolia (tai esim. kookossokeria)
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljajauhetta ( tai -sokeria, jos se passaa ruokavalioosi)
2 tl kaardemummaa
1/2 tl suolaa
2 dl kermaa/maitoa/kookoskermaa
1 dl öljyä/voisulaa
2 munaa
***********************
1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Yhdistä munat, neste, öljy (voisula) keskenään toiseen kulhoon.
3.Lisää neste-muna-öljyseos vähitellen jauhoihin, sekoittaen kokoajan, että taikinasta tulee tasainen.
4. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota kevyesti öljyllä voideltuun donitsivuokaan.
5. Paista 200 asteessa noin 5-6 min.
6. Irrota paistetut donitsit vuoasta jäähtymään.
Tästä määrästä tulee noin 18 donitsia.
*******************************
Voit myös kuorruttaa esim. sulatetulla tummalla suklaalla, johon kastat donitsit ja annat kuorrutteen kovettua jääkaapissa.
Tai tee päälle pikeeri.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti